Прес-центр16 липня 2018, 13:07

Насильство як актуальна проблема

   Насильство, одне з руйнівних сил, яке впливає на людину. Насильство, по іншому можна назвати зброєю повільної дії. Кожного дня в Україні трапляються конфлікти в родинах, але не кожен може себе захистити, не кожен насмілиться звернутись за допомогою, не кожен усвідомлює, що над ним здійснюється насилля.

   Хто буде заперечувати з тим, що…

 

Грубе слово – прикро

Глузування – принизливо

Примус викликає внутрішній протест

 

Чи знаєте ви, що …

   Насильство відбувається серед багатих і бідних, серед дітей та дорослих. Ніхто не хоче відчувати страх, біль та жорстоке насилля. Причиною насильства, як правило, є жадоба влади над людиною. Той хто потерпає від насильства інших – відчуває себе збитковим та незадоволеним життям, нерідко у нього порушена психіка. Людина котра виросла в атмосфері насильства і жорстокості, може сама стати насильником або жертвою насильства.

   З метою попередження насильства та жорстокого поводження, фахівцями Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з працівниками мобільної бригади соціально – психологічної допомоги надається соціально - психологічна підтримка людям, які зіткнулись з різними проявами насильства. Здійснюються заходи щодо обізнаності населення з даного питання. Дана допомога реалізується в рамках проекту МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» Представництво  міжнародної організації «Право на здоров’я» (HealthRight International) в Україні.

 

 

Для консультацій можна звернутись за адресою:

 вул. Центральна, 35, 4 поверх, 49 каб.,

або за телефонами: 2-05-71, (099) 326 42 79, (093) 949 52 54.

Телефони гарячої лінії: 0 800 500 335.