Прес-центр28 вересня 2017, 16:09

«Наші освітяни – це серце Луганщини», – Юрій Гарбуз привітав вчителів області з професійним святом

Сьогодні, 28 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистих заходах до Дня працівників освіти.

Урочистості відбулись у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, до відкриття якого приєднався Президент України Петро Порошенко.

Звертаючись до присутніх, очільник області наголосив: «Наші освітяни – це серце Луганщини, адже вони торкаються кожного відкритого дитячого серця. На вас покладена особлива відповідальність. Це відповідальність за підростаюче покоління. Саме вчитель формує особистість, світогляд, цінності, знання і вміння, громадянську позицію. Бажаю вам родинного затишку, міцного здоров’я і довголіття, радості, добра і миру! Нехай ваші серця зігрівають незрадлива дитяча любов і вдячність!»

Юрій Гарбуз зазначив, що в умовах воєнного лихоліття на плечі педагога лягає ще одне важливе завдання – виховати дітей так, щоб у їх дорослому житті слово «війна» жило лише на сторінках підручників з історії.

Також під час урочистостей голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації вручив почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» завідуючому кафедри державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», доктору соціологічних наук, професору Іллі Кононову.

Крім того, успішних представників освіти Луганщини Юрій Гарбуз нагородив обласними відзнаками.