Прес-центр13 жовтня 2021, 20:10

На Старобільщині з діагнозом COVID-19 на амбулаторному лікуванні перебуває 1028 осіб

Звертаємо увагу всіх мешканців Старобільського району на невпинному зростанні кількості захворілих на COVID-19, що може призвести до критичного рівня захворюваності і значного навантаження на медичні заклади. Вже на початку тижня кількість захворілих, що перебували на амбулаторному та стаціонарному лікуванні в медичних закладах району (1013 осіб), перевищила найвищий показник захворюваності навесні (958 осіб).  

 

Станом на 13.10.2021 на території Старобільського району лабораторно підтверджено 6171 випадок захворювання на COVID-19 з початку року, одужало – 4879 осіб, померло – 140 осіб, активних хворих – 1152.

 

Всього в закладах первинної ланки медичної допомоги з діагнозом COVID-19 на амбулаторному лікуванні перебуває 1028 осіб, у тому числі:

- 467   осіб в КНП «Старобільський центр ПМСД»;

- 123  особи в КНП «Марківський центр ПМСД»;

-  223 особи в КНП «Новопсковський центр ПМСД»;

- 90 осіб в КП «Міловський центр ПМСД»;

- 46 осіб  «Центр ПМСД Чмирівської сільської ради»;

- 79 осіб КНП «Біловодський центр ПМСД».

 

Зростає і кількість хворих з важким перебігом захворювання, що потребують  госпіталізації. Розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби від 07.10.2021 № 64 було затверджено зміни до переліку медичних закладів Луганської області визначених для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Відповідно до затверджених змін госпіталізацію хворих на COVID-19 у Старобільському районі  здійснюють КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня», КНП «Новопсковське ТМО», КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня».

 

На сьогодні на  стаціонарному лікуванні  в КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня» знаходиться 101 пацієнт, з них 67 перебувають на кисневій підтримці,  2 підключені до апарату ШВЛ.  В КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня» перебуває 13 пацієнтів, з них 6 перебувають на кисневій підтримці. В КНП «Новопсковське ТМО» знаходиться 10 пацієнтів, з них 7 перебувають на кисневій підтримці.

 

Зазначимо, що  98 % пацієнтів, що знаходяться на стаціонарному лікуванні є не вакцинованими, 2 % вакциновані лише першою дозою та ще не мають сформованого імунітету.

 

Вірус стає агресивніше, лише протягом останніх 5 діб  внаслідок ускладнень викликаних захворюванням COVID-19  померло 16 осіб.

 

Напередодні святкових вихідних,  просимо максимально відповідально поставитись до дотримання умов обмежувальних карантинних заходів. Будь ласка - уникайте скупчень великої кількості людей, зберігайте соціальну дистанцію, зменште кількість соціальних контактів,  використовуйте засоби індивідуального захисту органів дихання, частіше мийте руки та вакцинуйтеся!

 

При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю,  для того, щоб спільно вирішити,  яку схему лікування обрати, чи необхідна госпіталізація, чи ні, а якщо вона необхідна, то як її організувати та куди.

 

ПРОСТІ ПРАВИЛА РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ! Будьте здорові!