Прес-центр22 листопада 2019, 10:11

На Старобільщині судитимуть керівника підприємства, через допущені порушення якого загинула людина

Старобільською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника одного з підприємств району, через допущені порушення якого загинув підлеглий – 19-річний мешканець міста  Старобільська.

За матеріалами слідства,   на початку лютого 2018 року на підприємстві з обробки деревини працівник, будучи не навченим, заліз у бункер для накопичення деревинної стружки та тирси, щоб його очистити, де чоловіка засипало відходами деревообробної промисловості, що призвело до його загибелі.

Встановлено, що потерпілий офіційно не працевлаштований  на даному підприємстві, а тому, відповідно, не проходив будь-якого інструктажу з техніки безпеки,  був  допущений керівником до виконання робіт  з підвищеною небезпекою без дотримання вимог нормативно-технічних актів з охорони праці.

Проведена у кримінальному провадженні технічна експертиза з охорони праці підтвердила взаємозв’язок між подіями та наслідками, що настали. Таким чином, протиправні дії керівника підприємства призвели до загибелі людини.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людини) та ч. 1 ст. 172 (інше грубе порушення законодавства про працю) КК України.

До обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

 

Довідково: санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або обмеження волі на строк до 5  років, або позбавлення волі на строк до 7 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років або без такого

 

                                      За матеріалами Старобільської місцевої прокуратури