Прес-центр26 серпня 2020, 14:08

На об’єкті КНП «Старобільське РТМО» розпочалися будівельні роботи за програмою Президента України та Уряду «Велике будівництво»

На державному рівні стартував національний проєкт «Велике будівництво» — масштабна розбудова інфраструктури України. Крім зведення шкіл, дитячих навчальних закладів, стадіонів, увага приділяється і зведенню приймальних відділень лікарень, опорних медичних закладів, якою є Центральна районна лікарня Комунального некомерційного підприємства «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання».

Проєкт втілюється на бюджетні кошти, кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також кошти з місцевих бюджетів.

Згідно з договором будівельних робіт від 20 липня 2020 року між комунальним некомерційним підприємством «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання» і підрядником, товариством з обмеженою відповідальністю «СТАРБУДПРОЕКТ», проводяться роботи по реконструкції частини будівлі хірургічного корпусу під відділення невідкладної медичної допомоги КНП «Старобільське РТМО» в рамках національного проєкту «Велике будівництво».

Договірна ціна складає 5 799 999,00 грн. Строк закінчення будівельних робіт – 25 жовтня 2020 року, але укладений між сторонами договір діє до кінця поточного року. Завдяки цьому проєкту також будуть створені нові робочі місця.

На площі 482,5 кв.м., на якій проводяться роботи з реконструкції приміщень приймального відділення лікарні, будуть розміщені кабінети для надання значної кількості послуг, а саме: кабінети ультразвукової діагностики та фіброгастродуоденоскопії, кабінет невідкладної допомоги, маніпуляційна, лабораторія, два операційних приміщення для проведення нескладних операцій, також передбачений кабінет для проведення обстеження за допомогою комп’ютерної томографії та інші технічні та робочі кабінети для медичного персоналу.

Станом на 20 серпня поточного року, відповідно до графіка виконання робіт, освоєно 2 020 155 грн. (фото додаються).