Прес-центр27 cічня 2022, 11:01

Мобільні бригади для вакцинації від COVID-19, як і кому можна їх викликати?

В Україні триває вакцинація проти COVID-19. Щепитися можуть усі охочі українці  віком від 18 років, а також діти від 12 років. Вакцинуватися можна в пунктах щеплень, центрах масової вакцинації або за допомогою мобільних бригад. В районі вакцинація здійснюється в 15 постійних пунктах щеплень, створених на базі амбулаторій Центрів первинної медико-санітарної допомоги, мобільними бригадами що діють майже у кожному Центрі ПМСД, а також у центрах масової вакцинації, що розгорнуті  в м. Старобільськ та смт Новопсков.

        Кого щеплюють мобільні бригади

Мобільні бригади працюють там, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим. 

Також вони вакцинують громадян, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися, організовані колективи з понад 100 охочими вакцинуватися та окремі професійні групи.

       Як можна викликати мобільну бригаду додому

Якщо ви чи ваша близька людина не можете самостійно пересуватися, ви можете залишити заявку на приїзд мобільної бригади додому через вашого сімейного лікаря чи  за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19. 

Вашу заявку зареєструють та, коли складуть графік виїздів мобільних бригад, вам зателефонують та повідомлять дату та час її приїзду.