Прес-центр14 лютого 2019, 10:02

Міжвідомча зустріч в рамках реалізації проекту «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у східній Україні»

12.02.2019 року в малій залі Старобільської районної ради в рамках проекту «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у східній Україні» який реалізується за підтримки «Об’єднаної програми ООН Жінки» відбувся круглий стіл з представниками відділів та служб районної адміністрації, міської ради, державних та благодійних установ під головуванням заступника голови райдержадміністації О. Григоренко. В ході зустрічі обговорювалися компоненти проекту, які запроваджуються у співпраці з «Українською фундацією громадського здоров’я»:
1. Пілотування методології безпечних міст Луганської області в тому числі м. Старобільськ.
2. Розробка та проведення інформаційно-адвокацької кампанії для заохочення шанобливих і ненасильницьких стосунків між жінками та чоловіками, дівчатами та хлопчиками у громадських та приватних місцях у цивільних громадах.
3. Посилення спроможності правоохоронних органів ефективно взаємодіяти з регіональними/місцевими органами влади та жіночими групами для запобігання та реагування на випадки гендерного зумовленого, у т.ч. домашнього, насильства у співпраці з Міністерством внутрішніх справ.