Прес-центр10 березня 2023, 07:03

Міжнародна співпраця: громади району налагоджують роботу з партнерами

Відділ містобудування, інфраструктури, житлово-комунального господарства та екології вже проводить та налагоджує роботу із міжнародними партнерами. Проводиться робота щодо можливої реалізації проектів із створення та забезпечення соціальним житлом внутрішньо-переміщених осіб (далі – ВПО) на неокупованій території країни та забезпечення громад потребами для населення.
На теперішній час Старобільський район Луганської області є тимчасово окупованою територією України, вся територія району включена до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.
Усі громади району працюють. А саме:

  • Шульгинською та Чмирівською сільськими ТГ, Білолуцькою, Міловською та Марківською селищними ТГ проводяться заходи з налагодження зв’язків із благодійними організаціями, перемовини щодо існуючих проблем із забезпечення ВПО житлом, визначення напрямів, що потребують залучення міжнародної допомоги та фінансування для житлових програм ВПО;
  • Старобільська МТГ– станом на 22.02.2023 налагоджена співпраця з Норвезькою радою у справах біженців в Україні (NRS) щодо консультації в питанні індивідуальної допомоги з покращення житлових умов для ВПО, переміщених з Луганської області у Львівську область, на базі гуманітарного хабу Старобільської міської військової адміністрації.
  • Новопсковська СТГ – на стадії підписання знаходиться Меморандум про партнерство між Бородянською селищною радою Київської області та Новопсковською селищною військовою адміністрацією Луганської області, предметом якого є взаємодія сторін – надання необхідної допомоги щодо забезпечення тимчасовим житлом ВПО Новопсковської селищної ТГ в модульному містечку смт Бородянка.
  • Біловодська СТГ – за допомогою міжнародних донорів до кінця квітня планується завершення косметичного ремонту та облаштування необхідного технікою і меблями приміщення, передано в оренду приміщення (колишня школа) для проживання ВПО на території села Мочулки Рівненського району Рівненської області.