Прес-центр7 жовтня 2019, 16:10

Мистецько-туристичний фестиваль «Осінь у Старгороді»

05 жовтня 2019 року на центральній площі м. Старобільськ відбулося мистецько-туристичний фестиваль «Осінь у Старгороді» за мотивами творів І. Ільфа та Є. Петрова, в рамках свята було організовано багато цікавих локацій:

Літературне кафе «12 стільців»;

Ігровий майданчик; дитяча розважальна зона;

Театральна локація «Рога та копита»;

Виставка робіт художників та майстрів;

Екскурсії пам’ятними місцями міста;

Пленер з живопису;

«Трактиръ»; «Цирюльня»;

Шаховий турнір «е2-е4»

Також, відбувся «Парад Остапів», який розпочав свій марш від пл. Гоголя до Центральної площі міста. У параді прийняли участь учні загальноосвітніх та початкових шкіл міста, студенти навчальних закладів м. Старобільськ;

о 14.00 відбулось урочисте відкриття на Центральній площі міста та святковий концерт.

З привітальним словом до мешканців району звернулися в.о.голови   Старобільської райдержадміністрації Калінін Олександр, заступник голови Старобільської райдержадміністрації Григоренко Олена, міський голова Літвінова Яна.

На святі були присутні не лише мешканці Старобільського району, а й представники інших районів та міст України.

Мешканці Старобільського району та гості Старобільська мали змогу насолодитися  святковими заходами. Окрім цього, була організована фотозона, підготовлена для фестивалю агентством свят «Бомба», де можливо було сфотографуватись.  Кафе «Старгород» та «Хуторок» підготували особливе меню закладів, присвячене фестивалю, яким могли насолодитися відвідувачі.

Свято відбулося в позитивному настрої, який передавався від учасників фестивалю.

Висловлюємо слова вдячності працівникам РБК, активним учасникам фестивалю, студентам, викладачам вищих навчальних закладів та коледжів, школярам та викладачам навчальних закладів району, художникам, майстрам, аматорам, вихованцям та викладачам шкіл мистецтв, Будинку творчості, дитячих клубів та учасникам всіх локацій, підприємствам та підприємцям та всім, хто сприяв проведенню районного мистецько-туристичного свята «Осінь у Старгороді».

Разом з цим, вперше, за ініціативи Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації, при підтримці Програми відновлення та розбудови миру ООН в Україні, туристичний потенціал Луганської області представлений на 26-му Міжнародному туристичному салоні «Україна» – UITM’2019. На банерах Луганської області були розміщені цікавинки Старобільщини та у подорож до участі у заходах відправились Остап Бендер із Елочкою, представники районного аматорського театру.