Прес-центр2 cічня 2019, 07:01

МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА ПОПЕРЕДЖАЄ ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУБКУ ЛІСУ

Останнім часом гостро постало питання незаконної вирубки лісових масивів, цьому є низка причин, як об’єктивних так і суб’єктивних.

Питання боротьби з такими явищами – це питання, яким повинні опікуватися всі свідомі громадяни, від працівника поліції чи представника місцевої влади до звичайного рядового громадянина, якому не байдуже майбутнє своїх дітей та своєї Батьківщини.

Протягом 12 місяців 2018 року прокурорами Старобільської місцевої прокуратури (в тому числі Новопсковським, Сватівським, Троїцьким, Біловодським, Білокуракинським, Марківським, Міловським відділами) спрямовано  до суду 24 обвинувальні акти за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України (незаконна порубка лісу).

Внаслідок вчинення вказаних правопорушень державі завдано значної шкоди, яку в подальшому стягнуто з правопорушників у судовому порядку. 

Довідково: санкція ч. 1  ст. 246 КК України передбачає  покарання у вигляді штрафу від трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк; ч.2 вказаної статті КК України передбачає обмеження волі та строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Старобільська місцева прокуратура