Прес-центр17 червня 2021, 16:06

Ми розуміємо, наскільки для населення важливі питання цивільного захисту – Сергій Гайдай взяв участь в навчаннях з питань системи цивільного захисту

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай разом з першим заступником Олексієм Смирновим та заступник Наталією Романенко сьогодні, 17 червня, взяли участь у навчальних заняттях з цивільного захисту представників ДСНС, Інституту державного управління та наукових досліджень з представниками обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та військово-цивільних адміністрацій стосовно реалізації заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

«Ми розуміємо, наскільки для населення важливі питання цивільного захисту, враховуючи масштабні пожежі, які відбулися минулого року. Лише своєчасні, професійні та злагоджені дії зможуть зберегти життя та здоров’я громадян. Сподіваємось на плідну співпрацю», – зазначив очільник області.

Під час навчань розглянуто повноваження місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту, завдання і функції структурних підрозділів. Також йшлося про планування діяльності територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ та її ланок, оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, планування та проведення заходів з евакуації людей, матеріальних і культурних цінностей, укриття населення у сховищах, протирадіаційних, пристосованих та найпростіших укриттях, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій та життєзабезпечення постраждалих

Також учасників ознайомили з інформацією про матеріальний резерв для запобігання і ліквідації наслідків НС, підготовкою до дій у надзвичайних ситуаціях керівного складу і фахівців та організацією навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях.

Зазначимо, проведення таких виїзних навчань обумовлене процесами децентралізації та передачі повноважень у громади задля уникнення ризиків втратити ефективність діяльності системи цивільного захисту.