Прес-центр17 грудня 2019, 11:12

Мешканку району засуджено до 3 років позбавлення волі за незаконне придбання, зберігання та носіння бойових припасів без передбаченого законом дозволу

Старобільською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 263 КК України (придбання, зберігання та носіння бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

Встановлено, що 56-річна місцева мешканка у вересні 2019 знаходячись на смітнику, який розташований на території м. Старобільськ, знайшла металеву пластину з патронами до автомату АК калібру 5,45 мм у кількості 15 штук, які забрала та залишила для зберігання в своєму домоволодінні. Через деякий час жінка принесла зазначену металеву пластину з патронами разом з раніше назбираним металобрухтом до пункту прийому металобрухту, де під час прийому металу та огляду місця події працівниками Старобільського ВП ГУНП України в Луганській області було виявлено та вилучено вказану металеву планку з патронами у кількості 15 штук, які згідно висновку есперта є бойовими припасами  - військовими проміжними малоімпульсними патронами калібру 5,45х39 мм зразка 1974 року.   

Старобільським районним судом вказану особу визнано винною у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення та засуджено до 3 років позбавлення волі.