Прес-центр11 грудня 2017, 15:12

Мешканця Старобільського району судитимуть за пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі Інституту економіки та бізнесу ЛНУ ім.Т.Шевченка

   Старобільською місцевою прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України, за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі Інституту економіки та бізнесу ЛНУ ім.Т.Шевченка.

   Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці квітня 2017 року місцевий мешканець по телефону звернувся до службової особи Інституту економіки та бізнесу ЛНУ ім.Т.Шевченка з пропозицією надати останній неправомірну вигоду з метою узгодження питання щодо написання дипломної роботи для однієї з студенток вказаного Інституту та успішного захисту зазначеної дипломної роботи останньою без її участі.

   Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на надання неправомірної вигоди службовій особі, вказаний громадянин за допомогою студентки передав грошові кошти службовій особі в сумі 5000 гривень.

  Довідково: Санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання за вчинення вказаного кримінального правопорушення у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Старобільська місцева прокуратура