Прес-центр26 вересня 2017, 14:09

Мешканця Старобільська засуджено до позбавлення волі з іспитовим строком за погрозу вбивством

     Старобільською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно мешканця м. Старобільськ, який обвинувачувався у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 129 КК України, а саме: погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози.

     Встановлено, що у квітні 2017 року місцевий мешканець, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, зустрів свого знайомого на вул. Горького м. Старобільськ, де між ними виникла словесна сварка, в ході якої обвинувачений, демонстративно діставши з правої кишені куртки ніж, приставив його до тулуба потерпілого, висловлюючи при цьому погрози останньому та його батькам вбивством з застосуванням ножа. Потерпілий вказані словесні погрози вбивством сприйняв як реальні, усвідомлюючи, що застосування ножа може призвести до смерті.

     Старобільським районним судом обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованого йому кримінальною правопорушення та призначено покарання у вигляді обмеження волі строком на один рік із застосуванням ст. 75 КК України.

 

Старобільська місцева прокуратура