Прес-центр3 серпня 2020, 11:08

Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей- інвалідів «Відродження»

Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей- інвалідів «Відродження» (Далі : Центр) знаходиться на території Кремінського району.

Метою діяльності Центру с здійснення комплексу реабілітаційних заходів для дітей з обмеженими можливостями, а також дітей віком до 4 років, які мають ризик отримати інвалідність, спрямованих на попередження (запобігання), зменшення або подолання фізичних, психічних розладів, коригування порушень розвитку, навчання основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення передумов для інтеграції у суспільство.

Основна робота центру спрямована на розвиток соціальних навичок та навичок самообслуговування, виконання індивідуального сімейного плану реабілітації дитини з інвалідністю, який складається фахівцями центру особисто для кожної дитини.

З дітьми працюють досвідчені спеціалісти: вчителі - реабілітологи , асистенти вчителя - реабілітолога, практичний психолог, вчитель-дефектолог, лікар-невролог. лікар педіатр, арт-терапевт, сестра медична з масажу та лікувальної фізкультури, вихователі, фахівці з фізичної реабілітації та інші працівники, які беруть участь у процесі реабілітації га здійснюють свою діяльність на принципах індивідуального підходу до дитини.

 

Основними структурними підрозділами Центру є:

відділення медичного спостереження відділення раннього втручання відділення психолого-педагогічної реабілітації відділення соціальної реабілітації га служби соціального патронату

відділення фізичної та спортивної реабілітації відділення професійної орієнтації відділення паліативного догляду та підтримки.

 

Фахівці Центру постійно підвищують свою кваліфікації та вже застосовують сучасні методи реабілітації такі як : інтерактивна проекція на підлогу "Чарівний килим". інтерактивна LCD тач панель 32D. інтерактивна навчальна музична система «Beamz», Універсальна кабіна для підвісної терапії WSC-4 з реабілітаційною темою "Павук", Тимокко” - розвиваючий корекційний комплекс.

Центр є комунальною установою Луганської обласної державної адміністрації та здійснює повноваження щодо реабілітації дітей з усієї Луганської області, але діяльність центру на сьогодні розповсюджується на інші області, що є залученням інвестицій до Луганщини .