Прес-центр3 грудня 2020, 09:12

Круглий стіл «Коло допомоги»

1 грудня  2020 року за ініціативи  Старобільського районного центру соціальних служб, при підтримці заступника голови Старобільської райдержадміністрації Володимира Череватого, в рамках проведення акції «16 днів проти насильства», відбувся круглий стіл «Коло допомоги».

       В обговоренні проблеми домашнього насильства прийняли участь представники управління соціального захисту населення, служби у справах дітей, відділу освіти Старобільської РДА, Старобільського відділу поліції ГУНП, районного відділу з питань пробації, КНП Старобільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги та місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги.

       Учасники  ділилися досвідом своєї організації в реалізації  заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, проблемами, які виникають під час роботи з сім’ями, в яких встановлено факт домашнього насильства. Обговорювалося питання взаємодії та співпраці. Враховуючи вимоги часу, було розглянуто  умови, за яких можливе  впровадження та реалізація в районі корекційної програми для кривдників.

        За підсумками роботи круглого столу вирішено: посилити роботу щодо попередження насильства в сім’ях шляхом інформаційно - роз’яснювальної роботи серед населення;  вчасно реагувати на факти насильства в сім’ї  та  інформувати  уповноважені органи;  надавати якісні послуги жертвам та свідкам насильства; розглянути можливість запровадження в районі  корекційної програми для кривдників.