Прес-центр26 листопада 2020, 14:11

КРУГЛИЙ СТІЛ ІЗ БУДІВЕЛЬНИКАМИ

25.11.20р. відбулося засідання круглого столу із СГД будівельної галузі району під головуванням заступника голови райдержадміністрації Володимира ЧЕРЕВАТОГО.

Про стан будівельних робіт по бюджетним установам району, проблеми та перспективи розвитку будівельної галузі за останні роки доповіла начальник відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля районної державної адміністрації Олена ВІРЮТІНА.

Старобільський район в 20 столітті мав великий будівельний комплекс із будівельними, ремонтно-механічними заводами та іншими. Але, у зв’язку із втратою збуту, будівельні підприємства залишились без обсягів робіт, які могли би забезпечувати їм прибуток.

Внаслідок переформування економічних зв’язків та змін, які відбулися за ці роки, залишилось не багато СГД, які взмозі працювати ефективно із залученням найманих працівників та одержанням прибутку.

На території району щорічно відбуваються будівельні та ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери різного підпорядкування, окрім приватного сектору.

Усі ці роботи, окрім розроблення проектної документації,передбачають проведення цих робіт як державна закупівля. Це зумовлює суб’єкт підприємницької діяльності подавати свою цінову пропозицію на конкретний вид послуги, або робіт на ПРОЗОРО, мати спеціаліста, який зможе підготувати пакет документів, який передбачений законодавством, пройти навчання по використанню платформи ПРОЗОРО.

Старобільська райдержадміністрація зацікавлена в освоєнні коштів за проектами СГД Старобільського району, т.я це допомогає суб’єктам одержувати прибутки за роботу, утримувати робочі місця та наповнювати місцевий бюджет податками та внесками. Тому пропонуємо Вам на умовах щотижневого моніторингу он-лайн площадки ПРОЗОРО, приймати участь у тендерах на реконструкції та будівництво об’єктів бюджетної сфери району. Ми в свою чергу, будемо підтимувати СГД будівельної галузі інформативно та консультаційно.

Потім спеціаліст відділу освіти Старобільської районної державної адміністрації Світлана ЛОЖЕЧКА розповіла присутнім про порядок та умови проведення тендерних процедур, які оголошують бюджетні установи району, можливість участі.

За результатами проведеного заходу, буде підготовлено протокольне доручення із наданням конкретних рекомендацій керівникам бюджетних установ, які здійснюють бюджетні закупівлі на будівельні роботи.