Прес-центр10 березня 2017, 10:03

Кожній дитині - право на сім’ю.

     Служба у справах дітей Старобільської райдержадміністрації, відповідно до чинного законодавства України, опікується питаннями соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

      На сьогоднішній день на первинному обліку служби перебуває 88 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 62 дітей виховується в сім’ях громадян - під опікою та піклуванням родичів; в дитячих будинках сімейного типу – 4 дітей; в прийомних сім’ях – 7 дітей; в інтернатних закладах та інших інституціях перебуває 10 дітей.

      З них, 22 дитини можуть бути усиновлені та сподіваються на те, що в них з’явиться нова родина, турботливі і уважні батьки, що вони відчують щастя від родинного тепла. Усиновлення є найкращою з усіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування дитини, тобто прийняття його в сім’ю на правах рідної дитини.

      Опіка та піклування – одна з найпоширеніших форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в основному в сім’ї родичів.

      Прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу – це сім’я або громадяни, які за окрему оплату беруть обездолених дітей на виховання та спільне проживання.

     У 2016 році для 6 діточок району, які залишились без батьківського піклування або осиротіли, службою у справах дітей Старобільської райдержадміністрації знайдені батьки, які їх усиновили.

     В районі функціонують 8 прийомних сімей, які взяли на виховання та спільне проживання 15 обездолених дітей, 1 з цих сімей є переміщеною з тимчасово окупованої території України.

     Кожна дитина, яка залишилась без піклування батьків має право на сім’ю. З питань усиновлення, встановлення опіки/піклування над дітьми, створення прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу можна звернутись до служби у справах дітей Старобільської райдержадміністрації.

    Запрошуємо небайдужих громадян, які мають можливість і бажання подарувати щастя сімейного виховання дитині-сироті або позбавленої батьківського піклування.

Разом ми можемо допомогти дитині,

Яка сьогодні в скруті опинилась,

Звертаємось до кожної родини,

Щоби знедоленим дитя

Не залишилось!