Прес-центр11 квітня 2019, 10:04

Кібербуллінг – загроза XXI століття

4 квітня 2019 року міжнародна Інтернет-спільнота відзначає свій день – День Інтернету. Так, цього ж дня спеціалістами Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено відеолекторій на тему «Кібербуллінг – загроза XXI  століття» для учнів Старобільського професійного ліцею. 

Під час проведення відеолекторію учнів було ознайомлено з поняттям кібербуллінг, що це  -  новітня форма агресії, що передбачає жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо. Також з учасниками було обговорено найпоширеніші типи кібербуллінгу: використання особистої інформації; анонімні погрози; переслідування; тролінг і флеймінг.

Учні брали активну участь в обговоренні теми, висловлювали свою думку щодо образ в інтернеті та за допомогою мобільних телефонів, відверто ділились спогадами, коли вони чи їхні однолітки ставали жертвами кібербуллінгу або ж були кривдником, самі того не підозрюючи.

Наприкінці заходу учням були надані поради як вберегти себе від кібербуллінгу, і що кібербуллінг небезпечний не менше, ніж знущання у звичному розумінні, і багатьма країнами розцінюється як протиправне діяння.