Прес-центр12 вересня 2018, 12:09

Голові фермерського господарства повідомлено про підозру

   Старобільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України, а саме: за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, складання і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

   Досудовим розслідуванням встановлено, що голова одного з фермерських господарств Старобільського району з метою подальшої передачі у власність третьої особи земельної ділянки державної власності сільськогосподарського призначення площею 6,67 га ріллі, вніс недостовірні відомості до Статуту фермерського господарства. В подальшому на підставі внесених недостовірних даних третя особа зареєструвала право власності на вищезазначену земельну ділянку, вартість якої склала більше 55 тис. грн., чим державі спричинено матеріальну шкоду на зазначену суму.

   Наразі голові фермерського господарства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України.

                                                                        

Старобільська місцева прокуратура