Прес-центр4 жовтня 2017, 16:10

Година спілкування «Профілактика кібербуллінга»

        Спробуйте уявити сучасну дитину без мобільного телефону, комп'ютера, ноутбука або планшета. Це вже неможливо. Вони раді наявності таких гаджетів, адже це надає можливість спілкування з друзями, родичами, однокласниками. Однак поряд з цим виникають і проблеми. Ми сьогодні не будемо говорити про те, що це погіршує зір, знижує соціальну активність та інше. Є не менш важлива проблема – кібербуллінг.

         Кібербуллінг - це одна з форм переслідування, цькування, залякування, насильства підлітків та молодших дітей за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, а саме Інтернету і мобільних телефонів.

         4 жовтня 2017 року для дітей, що навчаються в Садківській ЗОШ  спеціалістами Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була організована та проведена година спілкування «Профілактика кібербуллінга». Дітям було запропоновано намалювати малюнки згідно даної теми. Найкращі роботи  «Зупинимо насильство», «Ні, насиллю!»  були висвітлені на шкільному стенді. Наприкінці заняття діти задавали питання, що їх цікавлять та отримували на них відповіді. Також виникли запитання і у вчителів, їх цікавило «Як захистити свою дитину від кібербуллінгу  та що робити, якщо таке вже сталося?» спеціалістами були надані поради, як спілкуватися зі своєю дитиною та яких правил потрібно дотримуватися заради своєї безпеки в інтернеті.