Прес-центр5 лютого 2023, 14:02

До уваги осіб з інвалідністю!

Електронний кабінет особи з інвалідністю - це є зручний сервіс, який допоможе оперативно отримати допоміжні засоби реабілітації. Даний сервіс доступний на Порталі Централізованого банку даних осіб з інвалідністю (далі - ЦБІ)
 ПЕРЕВАГИ сервісу

  • подача заяв про потребу в забезпеченні ДЗР та пакету документів шляхом заповнення стандартизованих форм, прикріплення сканованих копій документів та підписання КЕП;
  •  подача заяв про вибір підприємства шляхом заповнення стандартизованих форм, прикріплення сканованих копій документів та підписання КЕП;
  •  можливість надсилання людям з інвалідністю в електронний кабінет повідомлень про результат розгляду заяви про забезпечення ДЗР та пакету документів, інших інформаційних повідомлень.

УВАГА! Якщо людина з інвалідністю не зареєстрована в ЦБІ
Потрібно подати заяву про первинну реєстрацію в ЦБІ – пункт головного меню Електронного кабінету особи з інвалідністю «Заява про первинну реєстрацію в ЦБІ»
Для реєстрації у якості користувача Електронного кабінету необхідно виконати наступне:
1. Якщо є кваліфікований електронно-цифровий підпис (КЕП) можливо виконати первинну реєстрацію в Електронному кабінеті самостійно без необхідності особисто звертатися до органів соціального захисту населення - посилання «Реєстрація» на головній сторінці електронного кабінету АБО
2. Якщо КЕП відсутній, потрібно особисто звернутися до відділення соціального захисту та подати заяву про реєстрацію в Електронному кабінеті особи з інвалідністю ЦБІ, в результаті буде надано код авторизації. Цей код авторизації є секретним, тому його необхідно зберігати в таємниці до закінчення первинної реєстрації!
Для завершення первинної реєстрації необхідно виконати наступні дії:
1. зайти на головну сторінку Електронного кабінету та обрати пункт меню «Реєстрація на Порталі ЦБІ»;
2. заповнити реєстраційну форму – ввести логін, пароль, підтвердження паролю, електронну адресу, обрати вид реєстрації – без КЕП або з КЕП.
 Детально ознайомитися з інструкцією (відеоінструкцією) користувача електронного кабінету особи та навчальним відео можна за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/20999.htm і отримати доступ до електронного кабінету особи з інвалідністю та зареєструватися у ньому можна за посиланням https://ek-cbi.msp.gov.ua/ або на офіційному сайті Мінсоцполітики в розділі «Особам з інвалідністю»