Прес-центр12 квітня 2017, 15:04

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ СТАРОБІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ !

    Як відомо, фото в паспорті підлягає заміні (вклеювання) по досягненню 25-ти і 45-ти річного віку. Так, на останній сторінці паспорта кожного громадянина України є витяги з Положення про паспорт громадянина України , згідно з яким «у паспорт при досягненні громадянином 25 – і 45-річного віку вклеюються фотографії, які відповідають її віку ».

    Паспорт, в якому не вклеєні такі фотографії при досягненні його власником зазначеного віку, вважається недійсним ». Тобто  з таким паспортом не можна здійснювати банківські операції, видавати доручення, укладати договори, голосувати і т.п. – Тобто, не можна вчиняти жодних юридично значимих дій. У зв’язку з цим рекомендуємо Вам, якщо ви збираєтеся укладати договір з кимось, перевірити, серед іншого, наявність фотографії, відповідної віку, в паспорті вашого контрагента. В іншому разі договір, де одна з сторін діяла на підставі недійсного паспорта, може бути визнаний недійсним.

     Згідно з п. 18 Положення про паспорт, для вклеювання нових фотографій в паспорт громадянин подає документи (паспорт) і фотографії  (2 шт. розміром 3,5х4,5 см. ) не пізніше одного місяця після досягнення відповідного віку. Впродовж цього місяця Ваш паспорт залишається дійсним.

     Затягувати зі вклейкою фото в паспорт також не рекомендуємо – тому як за несвоєчасну заміну фото в паспорті передбачена адміністративна відповідальність у вигляді  попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (Ст. 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

     Поспішати з заміною фото в паспорті і звертатися за заміною фото раніше терміну теж не слід, тому як,  якщо громадянин з будь-яких причин подав заяву про видачу паспорта хоча б за один день до досягнення 25 або 45 років, фото в паспорті не буде відповідати вимогам до фотографії, яка повинна бути вклеєна в 25 або 45 років.

     Вклеювання до паспорта нових фотографій здійснюється  у 5-денний термін, вказана послуга  абсолютно безкоштовна.

     Все що Вам необхідно зробити це лише звернутися до Центру надання адміністративних послуг Старобільської РДА, розташованого за адресою: м.Старобільськ, вул.Гаршина,27.