Прес-центр25 лютого 2021, 15:02

До уваги бізнесу, неурядових організацій (НУО) та державних установ

Проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Економічна підтримка Східної України» (Проєкт USAID) оголошує початок прийому грантових заявок у рамках програми грантів «Посилення та трансформація економіки Cхідної України (Донецька, Луганська області та Приазов’я) шляхом підтримки сталого розвитку малих та середніх підприємств».

Проєкт USAID - це шестирічна програма (2018-2024 рр.), яка покликана підтримати розвиток стійкої, інклюзивної, орієнтованої на зростання економіки на Сході України. Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» реалізує компанія DAI Global LLC.

Метою цього Річного програмного запиту є отримання заявок на грантове фінансування.

Проєкт USAID шукає партнерів серед бізнесу, неурядових організацій (НУО) та державних установ для співпраці з метою стабілізації та розвитку економіки на Сході України (Донецька та Луганська області) та території Приазов’я (Бердянський, Мелітопольський та Пологівський райони Запорізької області). Це партнерство дозволить мікро-, малим та середнім підприємствам та їх громадам пришвидшити відновлення від таких потрясінь, як збройний конфлікт та супутня економічна криза, втрата доступу до традиційних ринків, пандемія COVID-19 та нещодавні катастрофічні лісові пожежі, або пришвидшить зростання секторів, які вже адаптувались до цих потрясінь. Ця підтримка повинна сприяти урізноманітненню ринків кінцевого споживача та ринків збуту, успішному початку роботи в сферах Інтернет-маркетингу та продажу, збільшенню загальних обсягів продажів, покращенню умов праці та створенню нових робочих місць.

Гранти надаватимуться і впроваджуватимуться відповідно до правил USAID та Уряду США, що регулюють гранти за контрактами, та внутрішніх процедур управління грантами Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Процес подання заявок складається з одного етапу. Заявник повинен подати повну заявку на онлайн- платформі https://www.dai-global-grants.com/app/UkraineERA, використовуючи онлайн-шаблони, та надати усі необхідні документи, перелічені в Річному програмному запиті.

Грантові заявки можна подати з 24 лютого 2021 року до 23 лютого 2022 року.

Матеріали заявок буде розглядати технічний комітет із відбору грантів. Технічний комітет Проєкту USAID планує оцінювати подані заявки на регулярній основі.

Більш детальна інформація про фінансування проєктів, вимоги до реципієнтів, види потенційної грантової діяльності, у підтримці яких Проєкт USAID найбільше зацікавлений, процедуру подання заявки, критерії відбору та іншу важливу інформацію про цю грантову програму дивіться у Річному програмному запиті № APS-ERA-002 за посиланням https://www.dai-global-grants.com/app/UkraineERA.

Усі запитання щодо цього Річного програмного запиту, будь ласка, надсилайте на електронну адресу: Grants_ERA@dai.com (зазначаючи в темі листа: питання щодо APS-ERA-002).