Прес-центр25 травня 2018, 10:05

До Дня області відбудеться Перший обласний молитовний сніданок

2 червня 2018 року, о 10.00, у великій залі ресторану готельного комплексу «Мир», розпочнеться Перший обласний молитовний сніданок.

Метою цього заходу, котрий відбуватиметься в рамках відзначення 80-річного ювілею Луганської області, є створення нової платформи для досягнення духовного єднання та порозуміння у суспільному бутті Луганщини.

У заході візьмуть участь: духовні керівники обласних об’єднань/управлінь релігійних організацій та окремих спільнот віруючих; керівники Луганської облдержадміністрації; народні депутати України; керівники правоохоронних структур та силових відомств; міські голови; голови райдержадміністрацій; голови районних рад та об’єднаних територіальних громад; голови професійних та галузевих асоціацій; представники бізнесу. Особливу категорію запрошених та присутніх складатимуть діти із сімей вірян та внутрішньо переміщених осіб.

Проведення Першого обласного молитовного сніданку відбудеться за  одностайним рішенням духовних керівників обласних об’єднань/управлінь релігійних організацій, ухваленого на зустрічі останніх 12 квітня поточного року з головою Луганської облдержадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Захід покликаний об’єднати у спільній молитві всіх жителів області навколо ідеї досягнення миру і спокою в Українській державі. Адже поєднання молитви та дії є універсальною формулою, котра відродила багато провідних сучасних країн світу.

Довідково:  на підконтрольній українській владі території Луганської області, діє 284 релігійні організації 45-ти конфесій та віросповідних напрямів. Стан релігійної ситуації є спокійним та врівноваженим, полишеним відкритих негативних виявів і відцентрових тенденцій у державно-церковних відносинах та у міжконфесійних стосунках.