Прес-центр22 лютого 2021, 08:02

День Героїв Небесної Сотні

19 лютого 2021 року в Старобільську відбулась Всесвітня тиха акція вшанування Героїв Небесної сотні «Ангели пам’яті». Учасники акції підготували ти розвісили на деревах вулиці Центральної та міського парку паперових ангелів, після чого вирушили до Меморіалу Слави міського парку, де були проведені урочистості з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Разом з керівництвом міста та району до присутніх звернувся в.о. голови Старобільської районної державної адміністрації Віталій Кононов: «Шановні земляки! Для кожного свідомого громадянина, для усього нашого народу це данина громадянській відвазі, силі духу учасників Революції Гідності. Будуючи нову державу, ми не маємо забути, за що загинула Небесна Сотня. Для нас є святим обов’язком вшанувати Героїв! Лютневі події 2014 року стали переломним етапом у новітній історії України змінили свідомість мільйонів людей, які постали проти несправедливості, диктатури, корупції, за право на гідне, заможне життя. Переконаний, разом, спільними зусиллями ми змінимо країну, доведемо до кінця вкрай необхідні реформи, і Україна досягне того майбутнього, про яке мріяли Герої Небесної Сотні. І це буде найкращою даниною їх світлій пам'яті. Слава Україні!»

По завершенню заходу відбулось покладання квітів до Пам’ятного знаку загиблих за Незалежність України.

День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого відповідно до указу президента "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв.