Прес-центр20 квітня 2019, 08:04

ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ 2019

20 квітня 2019 року на території Старобільського району, як і по всій України, пройшла акція «День довкілля».

Всеукраїнський День довкілля відзначають в Україні щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з  Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево–Життя» та іншими громадськими ініціативами.

         Голова Старобільської райдержадміністрації Анатолій Гаркавий звернувся до мешканців Старобільщини з пропозицією підтримати акцію за збереження життєвого довкілля та запропонував приєднатись до неї громадські організації та громадськість району.

Участь у акції прийняли підприємства, установи та організації усіх форм власності, школярі та студентська молодь, громадські організації та небайдужі мешканці району. Всього на весняну толоку вийшли понад 5000 чоловік. Об’єктами докладання зусиль стали парково - рекреаційні  зони, береги річки Айдар, дороги, тротуари та прибудинкові території населених пунктів. До Великдня, Дня перемоги у Другій світовій війні та поминальних днів були впорядковані 76 кладовищ, 23 братських могили, 8 почесних поховань та меморіальний комплекс.

Всього у суботній день було зібрано та вивезено на утилізацію на полігон твердих побутових відходів 150 м³ сміття та твердих побутових відходів, ліквідовано 7 несанкціонованих сміттєзвалищ.