Прес-центр2 квітня 2020, 14:04

«Чисте довкілля – 2020»

Кожного року у квітні-травні на території всієї України проходить акція «За чисте довкілля».

Населення України, працівники підприємств, організацій та установ усіх форм власності масово виходили прибирати прилеглі до житла та адміністративних будівель території, влаштовували клумби, ліквідували скопичення сміття та несанкціоновані сміттєзвалища, проводили заходи з благоустрою поховань, місць масового находження та відпочинку населення.

Мешканці Старобільського району завжди активно приймали участь у заходах всеукраїнської акції, що сприяло налагоджуванню добросусідських відносин, згуртовувало робочі колективи та приносило задоволення від участі у значущих для громади справах та ошатного вигляду рідних міст та сел.

У 2020 році час акції «За чисте довкілля» збігся з обмеженнями, викликаними заходами по запобіганню поширення гострої  респіраторної хвороби COVID – 19. Основною запобіжною дією є недопущення масових людських скопичень.

Старобільська райдержадміністрація звертається до населення Старобільського району з пропозицією проводити заходи з благоустрою прибудинкових територій уникаючи спілкування з сусідами або перехожими, використовувати при цьому засоби індивідуального захисту (медичні маски, гумові рукавички, дезінфікуючі рідини тощо).

Закликаємо керівників підприємств та установ усіх форм власності, підприємців не влаштовувати масових прибирань прилеглих територій Ваших об’єктів діяльності.

До цього додаємо, що комунальні підприємства продовжать у штатному режимі роботи з прибирання населених пунктів, приведення до задовільного санітарного стану вулиць і доріг та інших об’єктів благоустрою.

Чисто не там, де прибирають, а де не сорять!