Прес-центр28 cічня 2020, 11:01

Центр надання адміністративних послуг інформує

Держгеокадастр відкриває доступ до відомостей для органів місцевого самоврядування

Держгеокадастр надає органам місцевого самоврядування доступ до відомостей Державного земельного кадастру (зокрема і до координат поворотних точок меж земельних ділянок). Це дозволить надавати адміністративні послуги громадянам та отримувати оперативну інформацію про земельні ресурси вашого регіону. Для того, щоб отримати інформацію, необхідно подати запит на https://e.land.gov.ua/request. Подану заяву треба підписати за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП). Протягом 7 днів запит буде розглянута і на вказану при реєстрації електронну пошту прийде відповідь про реєстрацію.

Детальна інструкція по заповненню заявки за посиланням http://wikimap.dzk.gov.ua/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC_%D1%87%D0%....

Також Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру запустила веб-ресурс електронних послуг Електронний кабінет "Е-сервіси", який забезпечує можливість отримувати послуги, які надаються органом виконавчої влади, що реалізує державну політику в сфері земельних відносин, в електронному вигляді. Авторизуватися можна за допомогою електронної пошти, електронного цифрового підпису або платіжної картки банку (BankID).
 
Серед запропонованих Держгеокадастром доступні такі послуги:
Замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку
Витяг з кадастру необхідний для вчинення операцій з землею (купівля-продаж, дарування, оренда тощо). Для оформлення необхідно заповнити запит та оплатити послугу он-лайн. Повідомлення про готовність документу буде надіслано на електрону пошту. Забрати вже виготовлений витяг можна у найближчому ЦНАПі, обраному користувачем.
Замовлення витягу про нормативну грошову оцінку землі
Відомості про оцінку землі необхідні при здійсненні цивільно-правових угод щодо земельних ділянок та прав на них. Для замовлення витягу потрібно на публічній кадастровій карті знайти за кадастровим номером необхідну ділянку та натиснути на функцію замовлення послуги. Послуга надається безкоштовно.
Отримання відомостей про власників та користувачів земельних ділянок
Щоб скористатися даним сервісом, потрібно пройти електронну ідентифікацію та оформити запит. Система автоматично надає відомості про права власності на землю та дату їх набуття. Послуга безкоштовна.
 
Детальніше про електронні послуги Держгеокадастру можна дізнатися за посиланням https://e.land.gov.ua/services .