Прес-центр27 квітня 2020, 09:04

Біля центральної бібліотеки зацвіли сакури

Всупереч карантину весна поступово вступає у свої права. Далека Японія майже в кожного асоціюється з цвітінням сакур. В цій країні щороку складають спеціальну карту з зазначенням періоду рожевого вбрання національної вишні, адже її буяння триває лише тиждень.

Частинка японської культури є і на Старобільщині. З 2016 по 2019 роки працівники Старобільської центральної районної бібліотеки реалізували три проєкти по сприянню стабілізації громад на Донбасі від Міжнародної організації з міграції в Україні за фінансової підтримки Уряду Японії. Завдяки чому було відремонтовано абонемент та коридор книгозбірні, замінені вікна та двері, побудовано пандус, придбано меблі та технічне обладнання, проведено понад 35 заходів для згуртування Старобільської громади. З нагоди відзначення 25-ої річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною старобільській громаді були передані саджанці сакур і висаджені під вікнами книгозбірні.

Вже п’ятий рік поспіль кожної весни це місце притягує старобільчан своїм незвичним рожевим цвітінням. Люди не тільки отримують частинку весняного позитиву, але й фотографуються та діляться своїми світлинами з рідними.