Прес-центр3 лютого 2022, 14:02

Багатодітним матерям в Біловодській громаді присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

Сьогодні, 3 лютого 2022 року, заступник голови Старобільської районної державної адміністрації Світлана Загоровська з робочою поїздкою відвідала Біловодську селищну територіальну громаду. Найприємнішою місією цієї поїздки було вручення почесних нагород – нагрудних знаків «Мати-Героїня» двом мешканкам  Біловодської громади  Надії Безродній та Тетяні Панченко. Почесне звання «Мати – героїня» їм присвоєно відповідно до Указу Президента України від 14 грудня 2021 року
№ 655/2021.

 Урочисте вручення посвідчень та нагрудних знаків до почесного звання «Мати-героїня» відбулося сьогодні у святковій атмосфері в Центрі культурних послуг. Концертну програму до урочистостей підготував відділ культури Біловодської селищної ради. У заході взяли участь секретар селищної ради Денис Боронников та заступник селищного голови  Володимир Гніденко, діти, представники Біловодської селищної ради та відділу взаємодії з Біловодською селищною радою та здійснення виконавчої влади на місцях.

«Це непростий і дуже почесний обов’язок, який вам вдається виконувати. Адже почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей з врахуванням вагомого особистого внеску у вихованні дітей в сім’ї, створили сприятливі умови для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей» – зазначила Світлана Загоровська, звертаючись до багатодітних матерів та їх дітей.

Справді, ростити, виховувати, піклуватись про дітей – клопітка праця, що вимагає терпіння і сил. Але все ж таки, бути мамою – найприємніша робота! Зарплату платять поцілунками. «Мама» – це синонім слова «любов». Мама – така людина, яка замінить всіх. Але ніхто не замінить її. Тож побажаємо цім родинам миру, добра, міцного здоров’я та взаєморозуміння на довгі роки! Вітаємо!