Прес-центр30 грудня 2020, 15:12

Аналітична інформація про виконану роботу відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Старобільської районної державної адміністрації

На виконання п.2 Протокольних доручень за підсумками робочої наради у заступника голови Старобільської районної державної адміністрації Володимира Череватого від 16.09.2020 року, щодо надання аналітичної інформації про виконану роботу, відділ житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації (далі- відділ) надає наступну інформацію. В період з 07.12.2020р. по 24.12.2020р. відділом було проведена наступна робота.

 

Відділом постійно ведеться моніторинг використання коштів субвенції та її залишків за проєктами «Виконання інвестиційних проектів в рамках здійснення заходів щодо соціального економічного розвитку окремих територій» із наданням звіту до облдержадміністрації.

 

Відділом проведена робота щодо недопущення негативного впливу на здоров’я людей, який може виникнути через забруднення водоносних шарів в результаті порушення трубопроводу діючого колектору по вул. Південній та витоку стічних вод у ґрунт.

Так, підготовлені та направлені листи до Старобільської міської ради з питання проведення роз’яснювальної роботи з населенням о необхідності дезінфекції та промивання водопровідної мережі домогосподарств.

Направлені запити до районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та Старобільської міжрайонної філії державної установи «Луганський обласний центр Міністерства охорони здоров’я України» з питання необхідності проведення лабораторних досліджень питної води з приватних свердловин, розташованих у домогосподарствах, що оточують ділянку проходження каналізаційного колектору.

 

За результатами робочих поїздок заступника голови Старобільської райдержадміністрації до сіл Тецьке, Сенькове, Шпотине (19.11.2020р.), Малохатка,  Хворостянівка (04.12.2020р.), Бондареве та Караяшник (10.12.2020р.) було визначено коло проблемних питань мешканців зазначених сіл.

Відділом опрацьоване наступне:

  • Опрацьовані звернення до Управління промисловості, транспорту та зв’язку ОДА, директорів ТОВ «ТК» «АЛЬФА IP», ПП «Мережа плюс», Харківської філії ПАТ «Укртелеком», керівників ПрАТ «Київстар», ТОВ «лайфселл», ПрАТ «ВФ Україна» щодо вирішення питання забезпечення об’єктів соціального, освітнього та культурного призначення, а також місцевих жителів Шпотинської сільської ради якісним мобільним зв’язком та вирішення можливості підключення до високошвидкісного доступу до глобальної мережі Інтернет.
  • Шляхом перемовин з перевізником ФОП Ляшенко Миколою Михайловичем, який обслуговує маршрут «Старобільськ АС – Тецьке», та ФОП Волгою Сергієм Васильовичем, який обслуговує маршрут «СТАРОБІЛЬСЬК АС- КАРАЯШНИК», було вирішені питання регулярних пасажирських перевезень для жителів Шпотинської сільської ради та сіл Бондареве і Караяшник Старобільського району, частіше ніж 1-2 рази на тиждень та у разі попередження перевізника про наявність пасажирів.
  • Опрацьоване та направлено, за підписом в.о. голови райдержадміністрації, звернення до Старобільської РЕМ з питання заміни опори електропередач по вулиці Красній в с. Орлівка Старобільського району, для забезпечення безперебійного електропостачання домогосподарств.
  • Опрацьовані та направлені, за підписом в.о. голови райдержадміністрації, листи до Управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області Луганської облдержадміністрації та Служби автомобільних доріг у Луганській області з питань вирішення питань приведення до належного санітарного стану узбічь та очищення зелених насаджень вздовж автомобільних доріг загального користування та вулиць населених пунктів; щодо ремонту автомобільних доріг місцевого та державного значення; вирішення інших проблемних питань населення.

Нажаль, на даний час, не всі проблемні питання були вирішені, проте виконання нагальних проблем населення знаходиться на контролі начальника Відділу та особистому контролі керівництва райдержадміністрації.

 

За сприянням Відділу проводилась робота з Старобільською МРУЕГГ, Старобільською, Чмирівською і Шульгинською ОТГ з питання укладання договорів щодо технічного обслуговування внутрішньо будинкових мереж газопостачання та наданні населенню Старобільського району аргументованого роз’яснення нормативної бази щодо законності, принципів та умов укладання договорів на технічне обслуговування внутрішніх мереж газопостачання багатоквартирних будинків (проведення нарад та засідань круглого столу).

 

Щотижня проводиться робота з моніторингу платформи ProZorro щодо тендерних процедур по соціальним об’єктам району.

 

Відділом опрацьовані 5 звернень громадян на «урядова гарячу лінію». На 3 звернення надані обґрунтовані відповіді заявникам, 2 звернення знаходяться у подальшій роботі. Ще 2 звернення, які надійшли до Старобільської місцевої прокуратури та Луганської обласної державної адміністрації були направлені до Чмирівської об’єднаної територіальної громади, за належністю.

 

 

Начальником відділу особисто продовжується робота щодо консультативної допомоги членам ОСББ «Імперіал» з питання вирішення проблеми затвердження тарифу на постачання теплової енергії та можливості одержання субсидій мешканцями ОСББ «Імперіал».

 

Нажаль вказана кількість листів не повністю відображає навантаження. Окрім вказаних листів здійснена велика кількість переговорів з проблемних питань за допомогою телефонних розмов, опрацьована велика кількість відповідей за протокольними дорученнями, направлена велика кількість листів електронною поштою, так як виконання контрольних документів потребує узагальнення інформації за багатьма структурами.