Прес-центр3 грудня 2020, 09:12

Аналітична інформація про виконану роботу відділ житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Старобільської районної державної адміністрації

На виконання п.2 Протокольних доручень за підсумками робочої наради у заступника голови Старобільської районної державної адміністрації Володимира Череватого від 16.09.2020 року, щодо надання аналітичної інформації про виконану роботу, відділ житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації (далі- відділ) надає наступну інформацію. В період з 09.11.2020р. по 20.11.2020р. відділом було проведена наступна робота.

Опрацьовані пропозиції в участі у попередньому конкурсному відборі інвестиційних програм і проєктів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів ДФРР у 2021 році, а саме: «Реконструкція площинних споруд Старобільської РКУ ФСК «Колос» за адресою: м. Старобільськ, вул. Руднєва, буд.1»; «Будівництво прибудови до будівлі Старобільської дитячо-юнацької спортивної школи Старобільської районної ради луганської області за адресою: м. Старобільськ, вул. Центральна, 86а»; «Будівництво двоповерхового корпусу з їдальнею та майстернями і надвірного туалету Старобільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Старобільської районної ради Луганської області по вул. Гімназична (Жовтневій), 23, м. Старобільськ Луганська область»; «Капітальний ремонт будівлі центру позашкільної роботи по вул. Чернишевського 23 а, м. Старобільськ, Луганської області».

Начальником та головним спеціалістом відділу була прийнята участь у відео-нараді з освоєння нової платформи Державного фонду регіонального розвитку.

Відділом проведена робота щодо розміщення проєкту «Реконструкція площинних споруд Старобільської РКУ ФСК «Колос» за адресою: м. Старобільськ, вул. Руднєва, буд.1» на онлайн-платформі Міністерства розвитку громад та територій України «Бюджетна програма «Державний фонд регіонального розвитку». Підготовлені та завантажені всі необхідні документи на онлайн-платформу та виготовлено реєстраційну картку програми і проєкту регіонального розвитку, що може реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та підготовлений пакет документів в паперовому вигляді за зазначеним проєктом для Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації.

Відділом проведена робота щодо вирішення перешкод у процесі виконання будівельних робіт по об’єкту «Реконструкція самопливного каналізаційного колектору L = 2700м по вулицям Південна, Луганська, Мала Садова, Коцюбинського, Садова, Буткова, Зарічна до КНС № 1 в м. Старобільськ Луганської області». З урахуванням важкої економічної ситуації, соціальної напруги, що може виникнути внаслідок не вирішення питання, відділом підготовлено лист до Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації та за підписом в.о. голови Старобільської РДА направлено адресату для взяття зазначеного проєкту на особистий контроль Департаменту. 10.11.2020р. розміщена інформація по проблемі реконструкції самопливного каналізаційного колектору на офіційному веб-сайті Старобільської РДА.

Відділом направлені листи до Головного Управління поліції в Луганській області та Старобільського районного підрозділу поліції ГУ НП в Луганській області з питання незаконного промислового видобутку неметалічної корисної копалини – піска будівельного, який відбувається поблизу села Підгорівка Старобільського району (194км.+500м. дороги Н-26 Чугуїв-Мілове).

Крім того, відділом проводиться щоденний моніторинг включення котелень, що опалюють соціальні об’єкти Старобільського району, та надається звіт до Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Щотижня проводиться робота з моніторингу платформи ProZorro щодо тендерних процедур по соціальним об’єктам району.

Відділом підготовлено матеріал до засідання круглого столу із СГД будівельної галузі району з питання «Стан будівельних робіт по бюджетним установам району, проблеми та перспективи розвитку будівельної галузі».

Начальником відділу особисто неодноразово надавалась консультативна допомога членам ОСББ «Імперіал» з питання вирішення проблеми заборгованості об’єднання перед НАК «Нафтогаз України» з спожитий газ.

9 листопада поточного року відділом було підготовлено та за підписом в.о. голови Старобільської РДА направлено лист до Старобільської районної ради про стан справ із арештом рахунків інших цінностей РКП «Старобільськвода» та висловили занепокоєність з питання централізованого водопостачання та водовідведення підприємств і населення району в умовах арешту рахунків РКП «Старобільськвода», що може привести до санітарно-епідемічної катастрофи.

19 листопада Відділ прийняв участь у засіданні обласного штабу з підготовки та проведення опалювального сезону 20/21 років.

Загальна кількість надісланих листів до різноманітних інстанцій в період з 09.11.2020р. по 20.11.2020 року, які підготував відділ за підписом голови РДА та за номерами загального відділу склала 13 листів, що складає 19,7% від загальної кількості листів, які відправлені через загальний відділ структурами РДА (66 листів зазначений період).

Нажаль, вказана кількість листів не повністю відображає навантаження. Окрім вказаних листів здійснена велика кількість переговорів з проблемних питань за допомогою телефонних розмов, опрацьована велика кількість відповідей за протокольними дорученнями, направлена велика кількість листів електронною поштою, так як виконання контрольних документів потребує узагальнення інформації за багатьма структурами.