Прес-центр12 жовтня 2021, 16:10

Актуальний коментар: в області триває обов’язкова вакцинація працівників органів влади – в облдержадміністрації щеплено 76%

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв нагадав, що наказом Міністерства охорони здоров'я України від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затверджено перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

«На період карантину обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності», – сказав він.

Якщо до листопада співробітники вказаних організацій не матимуть щеплення проти COVID-19, то будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати на період карантину.

Станом на 11 жовтня із 530 працівників Луганської облдержадміністрації провакциновано 403 особи, що становить 76,04%.

Стан вакцинації працівників райдержадміністрацій: Сватівська – 32, 14%, Сєвєродонецька – 84,3%, Старобільська – 90,6%, Щастинська – 92,19%.

«Працівники організацій відповідально ставляться до щеплення проти COVID-19. Бо ж всі ми розуміємо важливість цього процесу – тільки вакцинація може захистити від захворювання або тяжкого перебігу. Цим захищаємо не тільки себе, але й своїх близьких. Закликаю всіх мешканців Луганщини не гаяти часу, бо кожного дня збільшується кількість хворих і, нажаль, летальних випадків», – зауважив Юрій Стогнієв.

Директор Департаменту також нагадав, що на Луганщині розгорнуто сім  Центрів масової вакцинації проти COVID-19, куди може звернутися кожен охочий.

З переліком можна ознайомитися за посиланням: https://list.covid19.gov.ua/.