Прес-центр2 травня 2019, 10:05

Актуальний коментар. Луганщина переходить від розбудови інформаційної інфраструктури до збагачення українського контенту

У Луганській області триває розбудова українського інформаційного простору. Із телевежі, що розташована у селищі Бахмутівка Новоайдарського району, розпочали мовлення ще чотири українські радіостанції. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення надала їм дозволи на тимчасове мовлення за спрощеною процедурою.

Слухачі можуть приймати впевнений сигнал «UA: Радіо Промінь» на частоті 95.8 МГц, «UA: Радіо Культура» – 91.6 МГц, «Радіо НВ» – 103.6 МГц та «Громадське радіо» – 98.1 МГц. Відтак, з цієї вежі ведеться трансляція 11 радіостанцій.

Як зауважив директор Департаменту масових комунікацій Олександр Костенко, збільшення кількості мовників є результатом роботи міжвідомчої Комісії при Міністерстві інформаційної політики України, у складі якої перебуває Луганська облдержадміністрація.

«Посилилася присутність українського радіомовлення на території Луганської області, а отже жителі районів по обидва боки лінії розмежування отримуватимуть більше якісного україномовного контенту. Радіостанції покликані не лише розважали аудиторію, а й доносити корисну інформацію, коментувати події та факти, допомагати людям розібратися у тому, що відбувається», – зазначив директор Департаменту.

Він нагадав, що трансляція зі 134-метрової бахмутівської телевежі здійснюється з серпня 2017 року. Радіус дії встановлених на ній передавачів складає 60 км. За допомогою телевежі ведеться також трансляція 15 українських каналів на окуповану територію області з використанням передавачів аналогового та цифрового стандарту.

Обслуговує телевежу Комунальне підприємство «Іноваційно-інформаційний центр», що фінансується за рахунок обласного бюджету.

«Ми постійно працюємо над тим, щоб не тільки жителі прифронтових районів мали можливість отримувати українські новини, а й максимально розширити зону покриття на тимчасово окуповані території. Зараз в області реалізується проект з будівництва телевежі у Попаснянському районі. Це буде друга телевежа, що зведуть в області після початку воєнного конфлікту. Передбачається, що за її допомогою транслюватиметься 16 телеканалів та 8 радіостанції. Їх сигнал буде прийматись майже на всій окупованій частині Луганщини», – додав Олександр Костенко.