Прес-центр15 лютого 2018, 17:02

«Афганістан: героїзм крізь біль і сум»

     Сьогодні, 15 лютого на центральному кладовищі с. Чмирівка колишні воїни-афганці та близькі прийшли до пам’ятника загиблих під час виконання свого інтернаціонального обов’язку аби вшанувати та віддати честь тим, хто гордо ніс службу, самовіддано виконував свій обов’язок. Тих, хто так і не повернувся на рідну  землю.

О 10 годині, в залі засідань районної ради, відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Присутніх ветеранів привітали: голова райдержадміністрації Гаркавий А.І., заступник голови районної ради Домарєв С.А., голова міської ради Літвінова Я.М., заступник голови обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Волошин С.М.,  голова Cватівської районної ради Сліпець В.В.

Пам’ять воїнів-афганців та українців, тих, хто не повернувся з "чужої війни" і тих, хто віддав життя за українське сьогодення, присутні вшанували хвилиною мовчання.

З нагоди Дня пам’яті воїнів – інтернаціоналістів керівництво району вручили учасникам бойових дій на території інших держав почесні грамоти райдержадміністрації та районної ради, Східного регіонального управління Луганський прикордонний загін та подяки Української Спілки ветеранів Афганістану.

По завершенню урочистої частини  усі присутні взяли участь у почесній ході  до міського  парку культури та відпочинку  де відбулося покладання квітів до Пам’ятного знаку воїнам, загиблим в Афганістані на Меморіалі Слави. 
По закінченню заходу всі присутні, ветерани та гості мали нагоду сфотографуватись та поспілкуватись в клубі «Ветеран».