Прес-центр6 квітня 2023, 23:04

Адміністраціями району опрацьовано більше 65% заявок на компенсацію за пошкоджене та знищене житло

17 березня 2023 року Президент України підписав закон №7198 Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації, який запроваджує механізм компенсації за пошкоджене та знищене житло, а також надає місцевому самоврядуванню повноваження щодо наповнення Реєстру пошкодженого та знищеного житла, обстеження таких об’єктів та прийняття рішення щодо надання компенсації.
Наразі влада Старобільського району не стоїть осторонь, а працює над вирішенням проблем жителів громади. Зокрема усіма військовими адміністраціями населених пунктів Старобільського району визначено відповідальних осіб, отримано доступ та налагоджено роботу в Державному реєстрі майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій спричинених військовою агресією російської федерації.
Старобільською міською військовою адміністрацією опрацьовано 75 інформаційних заявок з 129 заявок. Біловодська селищна військова адміністрація працює над обробленням поданих заявок. Білолуцькою селищною військовою адміністрацією опрацьовано всі 5 заявок, які надійшли. Марківською СВА з 16 інформаційних заявок від жителів Марківської територіальної громади опрацьовано 8. Міловською СВА опрацьовано 21 звернення з 21, що надійшли у 2022 році та 3 із 6, що надійшли у 2023 році до Реєстру. Від жителів Новопсковської та Чмирівської територіальних громад надійшло 20 і 9 заявок відповідно, які знаходяться в стадії опрацювання. Шульгинською сільською військовою адміністрацією опрацьовано всі 7 заявок, які подані від мешканців громади.
Розуміючи важливість реєстрації пошкоджень при отриманні компенсацій власниками житла даний напрямок роботи військових адміністрацій є пріоритетним.