Прес-центр10 березня 2020, 16:03

206-а річниця з Дня народження Тараса Шевченка

10 березня 2020 року на центральній площі міста з нагоди 206-ї річниці з Дня народження Т.Г. Шевченка відбувся урочистий захід за участю голови Старобільської райдержадміністрації Євгена Погорєлого, заступника голови районної ради Сергія Домарєва, голови міської ради Яни Літвінової, представників підприємств, установ, організацій району, студентської молоді та громадськості.

Під час заходу всі присутні долучилися до проведення масштабної патріотичної акції «Луганщину єднає слово Кобзаря», що передбачала встановлення рекорду з одночасного спільного читання в голос поезії Тараса Шевченка з реєстрацією в Книзі рекордів України. 

До учасників заходу з промовою звернувся голова РДА зазначивши, що не так багато геніїв, перед якими схиляється світ. І серед них – Тарас Шевченко, велетень духу і співець народної свободи. Також Євген Погорєлий подякував за участь в акції і побажав всім міцного здоров’я, щастя, добробуту та злагоди.

По закінченню заходу керівництво району, міста та всі присутні вшанували пам’ять Великого Кобзаря поклавши квіти до його пам’ятника.