Новини (Рубрика)

Прес-центр30 грудня 2022, 18:14

23 грудня під головуванням заступниці голови Старобільської райдержадміністрації Світлани Загоровської в режимі відеоконференцзв’язку проведено робочу нараду щодо стану роботи релокованих медичних закладів району з їх керівниками та головними бухгалтерами.

З 10 медичних підприємств району, що працювали до повномасштабного вторгнення російської федерації, відновили роботу 6 закладів, в тому числі три - первинної ланки та три - вторинної ланки.

Прес-центр29 грудня 2022, 17:39

З 1 січня 2023 року набуває чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку буде Пенсійний фонд України.

Можливість формування та подачі заяв-розрахунків безпосередньо з особистого електронного кабінету без залучення додаткового програмного забезпечення буде доступна всім роботодавцям. 

Прес-центр29 грудня 2022, 09:49

Створена мережа відділень банків по всій Україні, які будуть працювати та надавати клієнтам банківські послуги навіть у критичній ситуації під час блекауту. Відділення спільної мережі забезпечені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку, мають посилену інкасацію готівки та додатковий персонал.

Прес-центр28 грудня 2022, 12:57

На інформаційні ресурси Старобільської райдержадміністрації та Управління соціального захисту населення надходить багато запитань щодо виплати усіх видів соціальної допомоги мешканцям Старобільського району, які не змогли покинути територію району через збройну агресію російської федерації.

 Порушене питання було врегульовано на законодавчому рівні ще у березні 2022 року. Постановою КМУ від 07.03.2022 № 214 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану» було подовжено строк виплати https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/214-2022-%D0%BF#Text

Зазначені види соціальної допомоги автоматично продовжується особам, які проживають на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні та не потребують додаткового звернення до органів соціального захисту населення. До переліку  включено усі 8 територіальних громад нашого району.

Особам, які не проживають на території територіальних громад, включених до переліку окупованих, строк виплати державної соціальної допомоги та пільг продовжується до 31 грудня 2022 р. (включно). Тобто, мешканцям нашого району, які виїхали на територію України де не ведуться бойові дії, у зв’язку з чим отримали статус ВПО, необхідно звернутися до органів соціального захисту населення за місцем проживання для подовження строку виплати соціальної допомоги, яку отримували у 2022 році. 

Прес-центр27 грудня 2022, 19:53

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 р. № 1389 внесено зміни до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану (далі – Порядок).

Новою редакцією Порядку деталізовано процедуру взаємодії військового командування та воєнних адміністрацій щодо прийняття рішень про запровадження трудової повинності та залучення працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт, надано військовим адміністраціям більшу самостійність в ініціюванні та прийнятті таких рішень.

Відтепер рішення про запровадження трудової повинності та залучення до суспільно корисних робіт може бути ініційоване як військовим командуванням, так і військовими адміністраціями.

Прес-центр26 грудня 2022, 12:40

Минулого тижня програма доступного іпотечного кредитування єОселя отримала повноцінний запуск у застосунку Дія. Лише за перші два дні через застосунок надійшло 1,7 тисяч заявок.

Прес-центр23 грудня 2022, 19:54

Види допомоги, які можуть бути подовжені у зв’язку з переїздом до іншої місцевості викладені в Інструкції щодо порядку оформлення і ведення особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги, яка затверджена Наказом Мінсоцполітики 19.06.2006 №345.

Дії отримувача допомоги, який переїхав на нове місце проживання:

Знайти орган соціального захисту сільської, селищної, міської  територіальної громади або центр надання адміністративних послуг.
Подати заяву з необхідними документами на отримання довідки внутрішньо переміщеної особи. Саме довідка ВПО є документом, який підтверджує Ваше фактичне місце проживання.
Подати заяву з необхідними документами на подовження виплати соціальної допомоги, яку було призначено за зареєстрованим місцем проживання, в заяві обов’язково вказати який саме вид допомоги Ви отримували.

Прес-центр23 грудня 2022, 14:36

З метою захисту цілісності бази даних Державного реєстру виборців, забезпечення захисту персональних даних, що зберігаються у цій базі, захисту Реєстру від несанкціонованого доступу, незаконного використання, копіювання, спотворення, знищення даних Реєстру, забезпечення кіберзахисту автоматизованої інформаційно-комунікаційної системи “Державний реєстр виборців” Центральна виборча комісія від 24 лютого 2022 року тимчасово припинила її функціонування на час дії воєнного стану в Україні. 

Прес-центр23 грудня 2022, 14:34

Відновлено діяльність ДЮК «Орля» з 01.11.2022, освітній процес відбувається за дистанційною формою.

Якщо у вашої дитини є бажання долучитися до наших гуртків, переходьте за посиланням та реєструйтесь! Всі заняття безкоштовні.

Прес-центр17 грудня 2022, 16:38

  Змінено місця розташування територіальних відділів державної виконавчої служби у Луганській області.