Прес-центр16 жовтня 2021, 13:10

14 жовтня в громадах Старобільського району вшанували захисників і захисниць України

14 жовтня вся країна відзначає День захисників та захисниць України. Це свято усіх, хто нині захищає свою Батьківщину, а також нагода згадати звитяги предків, які відстояли нашу свободу і незалежність.

 

В громадах Старобільського району вшанували захисників і захисниць України:

 

На Біловодщині відбулись урочистості у Біловодському центрі культурних послуг, де були нагороджені подяками Біловодської селищної ради  захисники і захисниці України. Щирими українськими піснями всіх присутніх вітали працівники Біловодського центру культурних послуг та діти захисників України.

 

На території Марківської громади біля пам’ятника захисникам України в центрі Марківки зібралися місцеві жителі задля вшанування пам’яті полеглих під час охорони суверенітету України військовослужбовців та засвідчення поваги тим, хто продовжує нести службу. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку, а також до підніжжя постаменту видатного полководця часів Другої світової війни Андрія Івановича Єременка.

 

У Білолуцькій селищній громаді відбувся концерт присвячений Дню захисників і захисниць України та покладання квітів.

 

На Новопсковщині відбулись урочисті заходи, а саме – святковий концерт «Легенда про козака Байду», де були нагороджені грамотами захисники і захисниці України. Також відбувся майстер-клас з виготовлення патріотичної символіки.

 

В Старобільську відбулися урочисті заходи з нагоди Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва, в яких взяв участь голова Старобільської районної ради Роман Решетняк. Пам’ять загиблих захисників української землі вшанували учасники мітингу, який пройшов  на Меморіалі Слави. Після чого  відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку, а також до місць поховання загиблих захисників України на міському кладовищі в с.Чмирівка, до якого долучились представники Чмирівської громади.

 

Під Покровом Пресвятої Богородиці, в День захисників та захисниць України, 414-ї річниці з дня заснування села Шульгинка вшанували загиблих героїв-захисників, освятили Центр надання культурних послуг. У заходах взяв участь голова Старобільської РДА Віталій Кононов.

 

В селищі Мілове відбувся традиційний святковий концерт, де вітали та нагороджували грамотами захисників і захисниць України.

 

Також, цього дня на території Старобільського району відбувся святковий автопробіг добровольців та ветеранів, який об’єднав колишніх учасників АТО/ООС Луганщини. Участь у патріотичному  автопробігу Лисичанськ- Рубіжне-Новоайдар-Старобільськ-Марківка взяли понад 40 автомобілів. Завершився захід урочистою ходою по селищу Марківка.